Waarom huisdier verzekeren?

Veel mensen hebben redenen om hun huisdier vooral niet te verzekeren. We behandelen er een aantal en proberen die stellingen te weerleggen:

Mijn huisdier komt nooit buiten
Dat betekent nog niet dat hij niet ziek kan worden of een poot breekt. En dat loopt aardig in de kosten.

Ik maak wel een spaarpotje zodat ik de dierenarts daarvan kan betalen
Dat kan natuurlijk. Maar de meeste mensen zijn niet zo consequent en gebruiken het opgespaarde bedrag toch net even voor andere doeleinden. En laat dan net het huisdier iets overkomen??

Ik haal wel een nieuw huisdier als de mijne wat overkomt
Ook dit gebeurt. Maar de meeste mensen hechten zich bijzonder snel aan hun huisdier en hebben er alles voor over.

Er zijn geen betrouwbare maatschappijen
Sinds het faillissement van een aantal kleine spelers in de markt kunnen wij ons voorstellen dat het vertrouwen in verzekeringsmaatschappijen is gedaald. Dat neemt niet weg dat er meer dan voldoende keus is in wel betrouwbare partijen. Gewoon gezond verstand gebruiken en goed vergelijken.

De kosten van de dierenarts

De kosten van de dierenarts stijgen. En deze kosten worden uiteindelijk doorberekend aan u. De dierenarts blijft een bedrijf met winstoogmerk en moet dus simpelweg winst maken om te blijven bestaan. Een logisch verhaal. En aan deze stijging komt voorlopig geen geen einde.

Het leven wordt duurder en we constateren dat mensen de rekening van de dierenarts niet meer kunnen betalen. Omdat u toch het beste met uw huisdier voor hebt en u deze kosten dus ook wilt betalen is het verstandig om uw huisdier te laten verzekeren. U betaalt een immers een geringe premie waardoor u sneller kiest voor een vervolgbehandeling. Gezond voor het huisdier en gezond voor uw portemonnee.

Enkele argumenten om te verzekeren

* Altijd gegarandeerd van de beste medische zorg
* Geen financiële tegenvallers door plotselinge ziekte van het huisdier
* Geen zorgen over de rekening van de dierenarts
* opbouwen van een “spaarpotje”niet nodig